"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998

3 natuurlijke (vegan) producten die helpen bij het afvallen

door Aurelie Deloo op June 18, 2019

Afvallen... Bij anderen lijkt het altijd zo makkelijk te gaan. Online worden we overspoeld met duizenden artikelen over de beste manier om gewicht te verliezen. Elk artikel beweerd weer andere dingen. Eet geen fruit, want: suikers. Of eet minstens 2 stuks per dag, want: mineralen en vitamines!

Tsja, dan raak je op een gegeven moment de kluts kwijt. Wat werkt nou echt? Er bestaan meerdere manieren om af te vallen. De ene gezonder en/of makkelijker dan de ander. Ik heb drie 100% natuurlijke producten voor je op een rijtje gezet die je naast je dieet een handje helpen om wat kilootjes kwijt te raken.

Wat is overgewicht?

Maar eerst is het handig om te weten wanneer je precies overgewicht hebt en wat het precies inhoud. Bij overgewicht en obesitas (ernstig overgewicht) is er te veel overtollig vet in het lichaam opgeslagen. Kortom: je weegt eigenlijk meer dan goed is voor je gezondheid. Mensen met overgewicht hebben namelijk meer gezondheidsrisico's dan mensen met een normaal gewicht. Hoe meer overgewicht je hebt, des te ernstiger de gezondsheidsproblemen kunnen zijn.

Met overgewicht heb je namelijk meer kans op diabetes type 2, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, en gewrichtsklachten. Daarom is het belangrijk om op gezond gewicht te komen. Dit doe je natuurlijk door gezond te eten en meer te bewegen. Maar er zijn ook andere producten die je lichaam helpen bij het afvallen.

Drie natuurlijke producten die je een handje helpen

  • Teunisbloemolie

Veel mensen met overgewicht hebben problemen met de stofwisseling. Deze problemen maken het heel moeilijk om gewicht te verliezen. Vooral vrouwen in de menopauze kunnen hier veel last van hebben.

Dr. David Horrobin, van het Institute for Innovative Medicine in Montreal, heeft een groot aantal onderzoeken met Teunisbloemolie gedaan. Ze hebben mensen onderzocht die meer dan tien procent boven hun gewicht zaten. Maar liefst vijftig procent viel af zonder een dieet te volgen toen ze supplementen Teunisbloemolie namen.

Er zijn twee belangrijke reden dat Teunisbloemolie zo effectief werkt bij gewichtsverlies. De prostaglandines van de teunisbloem activeren bruin vet in het menselijk lichaam waardoor het sneller kilocalorieën gaat verbranden. Daarnaast bevorderen andere van Teunisbloemolie afgeleide prostaglandinen de uitdrijving van natrium uit de lichaamscellen. Deze activiteit verbruikt normaal gesproken ongeveer twintig procent van de energie van het lichaam. Zodat een verbetering van efficiënte ervan meer kilocalorieën zal verbranden zonder enige fysieke inspanning.

Als je pure Teunisbloemolie wilt gebruiken om af te vallen kun je deze het beste inwendig gebruiken. Je mag je maximaal ½ theelepeltje Teunisbloemolie per dag innemen. Je kunt het prima mengen in een maaltijd of een smoothie. Het is ook mogelijk om Teunisbloemtabletten aan te schaffen.

  • Appelazijn / Apple Cider Vinegar

Studies hebben aangetoond dat het azijnzuur in Appelazijn op verschillende manieren gewichtsverlies (met name vetverlies) kan bevorderen.

Ten eerste zorgt Appelazijn voor een vol gevoel, waardoor je minder eet en uiteindelijk minder calorieën binnenkrijgt.

Daarnaast helpt Appelazijn bij het verbranden van vet. Dit komt doordat de verhouding van insuline tot glucagon in het lichaam veranderd bij het innemen van Appelazijn. Insuline en glucagon regelen samen de bloedsuikerspiegel. Insuline zorgt ervoor dat je lichaam glucose uit het bloed kan halen. Glucagon doet het tegenovergestelde: het zorgt ervoor dat opgeslagen suiker in de lever vrijkomt als de bloedsuikerspiegel te laag is. Een stabiel bloedsuikerspiegel zorgt er namelijk voor dat je lichaam optimaal vet kan verbranden.
 

Appelazijn is ook in staat het metabolisme te versnellen. Bij het innemen van Appelazijn neemt het het enzym AMPK toe. Dit is een enzym dat vetverbranding stimuleert en vet- en suikerproductie in de lever vermindert.

Je kunt twee eetlepels Appelazijn per dag innemen. Je kunt deze bijvoorbeeld in gerechten mixen. Appelazijn heeft het beste effect wanneer je het op een lege maag wordt ingenomen. In dat geval voeg je twee eetlepels Appelazijn toe in een glas water. Gezien Appelazijn erg zuur is, is het aan te raden om in het begin een beetje honing toe te voegen.

Als je het optimale uit Appelazijn wilt halen kun je het beste de ongefilterde (troebele) variant aanschaffen. Deze variant bevat namelijk "The Mother" waar veel belangrijke voedingsstoffen voor ons lichaam in zitten. The Mother bestaat uit tientallen soorten goedaardige bacteriën (probiotica) die helpen de spijsvertering soepel te laten verlopen. The Mother bevat naast probiotica ook mineralen en enzymen. Enzymen zijn nodig bij heel veel chemische processen die in het lichaam plaatsvinden.

  • Diatomaceous Earth / Diatomeenaarde

Diatomaceous Earth is misschien niet het perfecte middel om vet te verliezen, maar kan indirect zeker helpen om wat kilootjes kwijt te raken.

Zo kan Diatomaceous Earth de spijsvertering een flinke boost geven. Dit komt doordat gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd waardoor de functionaliteit van het lichaam verbetert. Hierdoor kan het lichaam sneller gewicht verliezen, zeker als je goed eet en beweegt. Het ontgiften van het lichaam creëert trouwens ook een algemeen gevoel van energie wat motiverend kan werken bij het sporten.

Bovendien verminderd Diatomaceous Earth net als Appelazijn de eetlust, waardoor je minder snel naar een vette hap neigt. Het helpt ook de cravings naar suiker onder controle te krijgen.

Er is nog één laatste reden waarom Diatomaceous Earth (indirect) kan helpen bij het afvallen. Als je Diatomaceous Earth is inneemt, drink je over het algemeen veel meer water. Het drinken van meer water reinigt je lichaam waardoor afvalstoffen snel uit het lichaam worden verwijderd. Hierdoor functioneert het lichaam beter.

Hoe je het gebruikt? Voeg één eetlepel Diatomaceous Earth toe in een glas water. Roer het goed door en voilá: drinken maar.

Dat natuurlijke producten niet alleen goed zijn voor cosmetische redenen wisten we al lang. Maar dat ze ons ook kunnen helpen bij het verliezen van gewicht is toch rondduit fantastisch!? Ik ben erg benieuwd of jij nog (minder) succesvolle dieetervaringen hebt. Laat het mij weten in de reacties!

Oh ja... het kan ook absoluut geen kwaad om even naar de huisarts, diëtist of een gewichtsconsulent te gaan als je last hebt van overgewicht. Zij kunnen je gepast advies geven om op een gezonde en effectieve manier af te vallen ;)

2 reacties
door Linda - Natural Heroes op March 13, 2020

Hoi Carla!

Goede vraag. Wij hebben zelf nog geen ervaring met deze ‘blend’ van de producten die je noemt in jouw vraag. Als je het wilt proberen, zou ik eerst kijken hoe je reageert op de combinatie en in ieder geval de doseringen aanhouden die we op de productpagina’s hebben geplaatst. Zo nodig kun je deze naar wens aanpassen.

door Carla Onderstal-Langenberg op March 12, 2020

Hallo,

Kan ik de Teunisbloemolie, apelazijn en Diatomeenaarde ook samen in een glas doen en nuttigen. Of moet dit apart van elkaar?

Ik hoor het graag.

Groet,

Carla

REAGEREN
TERUG NAAR BOVEN