Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Onze diy tips tricks

Onze DIY Tips & Tricks

DIY (Engelstalige afkorting van do it yourself: 'doe-het-zelf') is een houding waarbij mensen productie zelf ter hand nemen, in plaats van uitbesteden aan bedrijven of experts.

Een term die nauw verbonden is met ons merk Natural Heroes. Je komt dit dan ook vaak tegen op onze socials en in productteksten. Onze producten worden veel gebruikt voor DIY's om thuis je eigen cosmeticaproducten samen te stellen. Zo heb je alle controle over welke ingrediënten er in het product zitten en kun je deze precies naar eigen wens doseren.

Een DIY hoeft niet ingewikkeld te zijn en kan zelfs al uit 2 producten bestaan, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. In deze blog geven we je wat tips om zelf lekker aan de slag te gaan. Het is niet moeilijk!

Tips

Basisingrediënten

Natuurlijk heb je voor het maken van een product ingrediënten nodig. Deze kun je vinden in recepten of zelf lekker gaan experimenteren. Je kunt het op gevoel doen of nauwkeurig afmeten met een keukenweegschaal bijvoorbeeld. Dit ligt helemaal aan het recept! Voor veel DIY's bestaan er een aantal basisproducten. Ik heb er een aantal voor je opgesomd!


Onze Shea Butter is duurzaam geproduceerd, op natuurlijke wijze gewonnen en ondergaat geen raffinage. Het wordt gemaakt van gevallen Sheavruchten die gekookt worden. Het hydrateert en beschermt de huid.

Gebruik: Shea Butter wordt 'los' als bodybutter of voor het gezicht gebruikt. Maar ook in balsems voor het lichaam bijvoorbeeld in combinatie met een draagolie en essentiële olie. Omdat het op oliebasis is, kun je het makkelijk mengen met andere producten, door het eerst au-bain marie te smelten. Tijdens het afkoelen stolt het weer en als het in contact komt met lichaamstemperatuur, wordt het smeerbaar en trekt het goed in. Dit product wordt ook veel in lippenbalsems gebruikt.


Dit wordt koudgeperst uit de kokosnoot. Het heeft een voedende werking en beschermt tegen uitdroging.

Gebruik: Je raadt het al, de naam zegt het ook: de kokosolie is op oliebasis en is net als de Shea Butter au bain marie te smelten. Hierdoor kun je het makkelijk mengen met andere ingrediënten en stolt het weer zodra het afkoelt. Een fijne balsem voor je lichaam kun je hiermee maken, maar ook bijvoorbeeld een haarmasker. Omdat het een fijne kokosgeur heeft, wordt het vaak gebruikt in lippenbalsems. Maar natuurlijk ook om zijn fijne werking voor de lippen!

Draagolie
Dit zijn natuurlijke oliën zoals , , , , etc. De oliën zijn vaak koudgeperst. Op de productpagina's tref je informatie over de herkomst en productie van onze oliën.

Gebruik: De oliën worden puur gebruikt als alternatief voor een dag- en/of nachtcrème. Maar ook kun je hier een serum voor het gezicht mee maken of jouw favoriete essentiële olie mee verdunnen, zodat je de kracht hiervan kunt gebruiken voor jouw gezicht en/of lichaam. Een draagolie kun je ook in een balsem verwerken natuurlijk, dus daar is ie weer: ook in een lippenbalsem!

Emulgator

Een emulgator helpt ingrediënten op waterbasis met ingrediënten op oliebasis te mengen, zodat je een prachtige egale crème of lotion krijgt. Omdat de wereld op het gebied van natuurlijke emulgatoren nog volop in ontwikkeling is, hebben wij geen groot assortiment op dit gebied nog. Wel deel ik graag 2 soorten met je, waarmee je fijne crèmes kan maken of een lekkere roomspray bijvoorbeeld!


Olivem 1000 wordt gemaakt van olijfolie en geeft producten een goede smeerbaarheid. Daarnaast heeft het ook nog eens een verzorgende werking en geeft het jouw huid een glow.

Gebruik: Dit kun je gebruiken in shampoos, conditioners, gezichtscrèmes, lotions, mascara en nog veel meer! Wil je een lotion maken van bijvoorbeeld Shea Butter, Jojoba Olie (oliebasis) en Witch Hazel (waterbasis)? Dan kun je de Shea Butter en Jojoba Olie au bain marie smelten en Olivem 1000 toevoegen. Hierbij doe je dan de Witch Hazel en ontstaat er een smeerbare lotion. Voor de dosering verwijs ik je naar de productpagina van Olivem 1000 en tref je hier een leuk DIY recept voor een bodylotion. Deze kun je ook voor je gezicht gebruiken!


Solubol is een plantaardige emulgator die essentiële oliën beter helpt te mengen met water. Onmisbaar bij het maken van DIY verzorgingsproducten op waterbasis, zoals een bodyspray, toner voor je gezicht of body lotion. Het wordt gemaakt van plantaardige glycerine, water, sojalecithine, kokosextract, vitamine C, citroenzuur, vitamine E en rozemarijnextract.

Gebruik: Wil je een frisse Eucalyptus spray maken? Gebruik dan altijd vier keer zoveel druppels Solubol als van de essentiële olie die je wilt oplossen. Dus gebruik je 4 druppels Eucalyptus Essentiële Olie, dan meng je die met 16 druppels Solubol en voeg je water toe. Voila, daar is je verfrissende Roomspray!

Tools

Je zult vast al het een en ander in je keukenkastje hebben staan om lekker aan de slag te kunnen. Hieronder tref je wat handige essentials die onmisbaar zijn bij het DIY'en.


Au-bain Marie smelten kun je op verschillende manieren doen, maar een smeltpannetje van roestvrij staal zet je makkelijk op een kom of pan met heet water. Handig in het gebruik en zo weer schoongemaakt voor je volgende project!


Flesjes/potjes

Je hebt misschien nog flesjes/potjes of blikjes die je kunt hergebruiken, dat is natuurlijk het allermooiste. Maar mocht je op zoek zijn naar duurzame 'verpakkingen' voor jouw prachtexemplaren van DIY's, dan hebben wij een goed assortiment hierin.


Deze hebben we in verschillende maten en verschillende doppen. Het donkere glas weert UV-straling en zorgt daardoor dat (essentiële) oliën hun kwaliteit behouden. We bieden deze aan met druppeldopjes, maar bijvoorbeeld ook verstuivers.


De plastic PET pot is gemaakt van recycled plastic en 'lekt' geen stoffen in het product. We bieden verschillende formaten aan. Zeer geschikt om jouw bodybutters, crèmes, etc. in te bewaren.


Deze blikjes worden vooral gebruikt voor balsems en de kleinere voor lippenbalsems. We bieden vier formaten aan.

DIY pakketten

Ben je een beginner of vind je het leuk om een pakket cadeau te geven? We bieden verschillende leuke DIY-pakketten aan. Hierin tref je alle ingrediënten aan die je nodig hebt om bijvoorbeeld je eigente maken of een. Daarnaast hebben we ook een, voor een eerste introductie met natuurlijke verzorgingsproducten.

Deze pakketten zitten op dit moment in een geschenkverpakking en krijg je het recept erbij geleverd.

Sinds eind november bieden we 7 nieuwe pakketten aan! Wat dacht je van een , , , , , en een ?

Tot zo ver mijn tips voor het DIY'en! Natuurlijk is dit een basis en zijn we benieuwd wat jouw favoriete DIY is! Welke ingrediënten en tools gebruik jij? Laat het ons in een reactie hieronder weten.

Ook zijn we erg benieuwd naar wat je van de nieuwe pakketten vindt, we horen het graag in een reactie!

En: veel DIY-plezier!

Auteur: Linda Riepe

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant