Striae, striemen, strepen? Smeren, smeren, smeren!

Oktober 20, 2015

Striae, striemen, strepen. What’s in a name? Niet veel, behalve dat ze allemaal verwijzen naar de littekens die je kan overhouden aan een zwangerschap. Je zou verwachten dat je huid gezellig meedoet, wanneer je zwanger bent, en soepel meerekt met de groeiende wolk in je buik.  Dit gebeurt echter alleen bij een enkeling. De meeste huiden blijven star in formatie, waardoor vooral in het laatste trimester van je zwangerschap, je huid het verliest van de groeiende wolk met als resultaat striemen op je buik, benen en borsten.

 

Wat kun je aan striemen doen?

Striemen zijn deels genetisch bepaald, maar je kunt je huid wel een handje helpen door je huid soepel en elastisch te houden. Uit onderzoek is gebleken dat water drinken, vitamine A en E en zink  striae helpen voorkomen.  Shea Butter is rijk aan vitamine A en E en wordt daarom in Africa veel gebruikt ter voorkoming van striae. Wees er dus vooral niet zuinig mee op je zwangere buik en gewoon smeren, smeren, smeren! http://bit.ly/1lhFJRG


Ook in Archief

Nieuwe held: aleppo zeep uit het stadje Aleppo

Oktober 20, 2015

Aleppo zeep

We hebben weer een nieuwe superheld! Dit keer uit het stadje Aleppo in Syrië. Tadaaa... Biologische Aleppo Zeep, die zijn naam dan ook te danken heeft aan het stadje waar hij vandaan komt.

De geschiedenis van de Aleppo Zeep gaat meer dan duizenden jaren terug. De zeep is door zeezieders naar het ex-Mesopatamië gebracht en het traditionele recept wordt vandaag de dag nog gebruikt om de handgemaakte zeep te vervaardigen.

Bekijk volledige artikel →

NATURAL HEROES <3

Oktober 20, 2015

Bekijk volledige artikel →

Natural Heroes is online!

Oktober 20, 2015

Bekijk volledige artikel →