Nieuwe natural hero: pure monoï de tahiti olie

Oktober 20, 2015

Monoi de tahiti olie

Daar is ze dan. Onze nieuwe Natural Hero...Monoï Olie de Tahiti!! We stellen haar uiteraard graag even aan je voor.  

Monoï Olie de Tahiti (spreek uit als Mah-noy) komt uit het exotische Frans-Polynesië en betekent letterlijk “heilige olie”. De olie wordt traditioneel gebruikt om pasgeboren babies mee in te smeren en Frans-Polynesische vrouwen gebruiken Monoï olie voor hun prachtige huid en haar. Dat is niet zo gek want Monoï olie ruikt heerlijk. De olie wordt gemaakt door middel van Enfleurage. Een techniek waarbij de Tiare Tahiti bloesem (een exotische gardenia) wordt geweekt in lokaal gewonnen kokosolie. Dit levert een lichte heerlijk geurende olie op met kalmerende en hydraterende eigenschappen.

Vrouwen in Frans-Polynesië gebruiken de olie om hun huid en haar te hydrateren en tegen bescherming van de zon. Deze traditie wordt al eeuwenlang doorgegeven van moeder op dochter.

Wij geven deze traditie dan ook graag verder door hier op Natural Heroes. Monoï olie de Tahiti verdient een plek tussen onze superhelden en dan is ook Frans-Polynesië ons niet te ver.   Deze heerlijke olie is vanaf nu tussen onze Natural Heroes te vinden.


Ook in Archief

Nieuwe held: aleppo zeep uit het stadje Aleppo

Oktober 20, 2015

Aleppo zeep

We hebben weer een nieuwe superheld! Dit keer uit het stadje Aleppo in Syrië. Tadaaa... Biologische Aleppo Zeep, die zijn naam dan ook te danken heeft aan het stadje waar hij vandaan komt.

De geschiedenis van de Aleppo Zeep gaat meer dan duizenden jaren terug. De zeep is door zeezieders naar het ex-Mesopatamië gebracht en het traditionele recept wordt vandaag de dag nog gebruikt om de handgemaakte zeep te vervaardigen.

Bekijk volledige artikel →

NATURAL HEROES <3

Oktober 20, 2015

Bekijk volledige artikel →

Natural Heroes is online!

Oktober 20, 2015

Bekijk volledige artikel →