Wat is het verschil tussen heldere castorolie en jamaicaanse castorolie?

Oktober 20, 2015

Castor olie

Wat is Jamaicaanse castorolie (ook bekend als Jamaican Black Castor Oil) en hoe verschilt het van heldere castorolie? Heeft Jamaicaanse wonderolie echt meer potentie?

Jamaicaanse castorolie wordt net als heldere castorolie gemaakt van de bonen van de Ricinus plant. Het verschil zit hem echter in de vervaardigingsmethode. Terwijl heldere castor olie wordt geperst uit de verse zaden van de Ricinus plant, worden de zaden eerst geroosterd en dan geperst om tot Jamaicaanse wonderolie te komen.

Dit lijkt misschien niet een al te groot verschil, maar dat is niet helemaal waar.  Het roosteren van de zaden zorgt voor een kleine hoeveelheid as. Door de as heeft de olie een hogere PH-waarde.  De hogere PH-waarde zorgt er op haar beurt weer voor dat de poriën van je huid en hoofdhuid niet verstoppen.

De hogere PH-waarde van de Jamaicaanse wonderolie zorgt er ook voor dat de olie beter door je haarschubben wordt opgenomen en dus beter zijn werk kan doen. Dat is net wat je haar nodig heeft op het moment dat het niet zo dik en lang is als je zou willen dat het was.

Verder is Jamaicaanse castor olie ook iets warmer dan zijn heldere variant. De olie is daardoor geschikter voor koudere weersomstandigheden die vaak gepaard gaan met hele droge lucht. Jamaicaanse wonderolie is daardoor veel beter als je last hebt van bijvoorbeeld een droge hoofdhuiddun haar en haaruitval.


Ook in Archief

Nieuwe held: aleppo zeep uit het stadje Aleppo

Oktober 20, 2015

Aleppo zeep

We hebben weer een nieuwe superheld! Dit keer uit het stadje Aleppo in Syrië. Tadaaa... Biologische Aleppo Zeep, die zijn naam dan ook te danken heeft aan het stadje waar hij vandaan komt.

De geschiedenis van de Aleppo Zeep gaat meer dan duizenden jaren terug. De zeep is door zeezieders naar het ex-Mesopatamië gebracht en het traditionele recept wordt vandaag de dag nog gebruikt om de handgemaakte zeep te vervaardigen.

Bekijk volledige artikel →

NATURAL HEROES <3

Oktober 20, 2015

Bekijk volledige artikel →

Natural Heroes is online!

Oktober 20, 2015

Bekijk volledige artikel →