"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998

Shea butter voor een zuivere huid

door Hannah van der Horst op February 20, 2018

Shea Butter Acne

Puistjes. Deze 8 letterige ellendelingen kunnen je leven behoorlijk zuur maken. Vaak begint het in je pubertijd en zet het door gedurende je tienerjaren. Soms kun je ook onzuiverheden krijgen op latere leeftijd en als je echt pech hebt, dan heb je er misschien je hele leven last van.

Puistjes worden doorgaans veroorzaakt door vuil en vet die in je poriën kruipen, maar kan ook ontstaan door stress. De meeste mensen proberen van hun puistjes af te komen door het gebruik van chemische producten, bepaalde medicijnen of over-de-toonbank huismiddeltjes van de drogist.

Je kunt het echter ook dichter bij de natuur zoeken om van puistjes af te komen. Raw Shea Butter is bijvoorbeeld een product van de natuur die veel mensen succesvol van onzuiverheden heeft geholpen.

Het enige dat jammer is; niet veel zijn er mee bekend.

Shea Butter, ook wel Karite Boter genoemd, is een vettige substantie met een ivoorkleurige teint en wordt gemaakt van de noten van de Karite boom. De boom, ook wel bekend als de Mangifolia of Shea boom, groeit in de Savanne van West en Centraal Afrika. Daar wordt de boter ook wel “Het Goud van de Vrouw” genoemd, omdat de boter voornamelijk wordt vervaardigd door vrouwen.  

 

Hoe helpt Shea Butter tegen puistjes?

Shea Butter is een bijzondere boter die rijk is aan vitaminenShea Butter beschermt, zuivert en stimuleert celvernieuwing van de huid. Het beste is om Shea Butter, na het wassen van je gezicht met bijvoorbeeld African Black Soap, met een dun laagje aan te brengen. Dermatologen adviseren om Shea Butter minstens acht uur op je gezicht te laten zitten, voordat je het afspoelt. Ga er dus gerust mee slapen. Shea Butter zal je huid gedurende de nacht hydrateren zonder je poriën verder te verstoppen.

Als je Shea Butter gebruikt bij het verhelpen van puistjes, gebruik dan altijd Raw Shea ButterRaw Shea Butter is onbewerkt, 100% natuurlijk en bevat geen additieven. Het ruikt misschien niet zo lekker als een botertje waar een geurtje doorheen zit, maar het is wel het beste voor je huid! De parfum in een bewerkte boter, kan je huid verder irriteren en geraffineerde Shea Butter heeft sowieso niet meer dezelfde kwaliteiten als ongeraffineerde Raw Shea Butter. Ga dus voor 100% natuurlijk.

REAGEREN
TERUG NAAR BOVEN