"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998

De ene shea butter is de andere niet

door Hannah van der Horst op February 20, 2018

Shea butter lady

Verschillen in kwaliteit tussen Shea Butters

Er zijn ontzettend veel producten op de markt die Shea Butter bevatten en het kan best een opgave zijn hieruit een keuze te maken. Hoewel het klopt dat alle Shea Butter je huid tot op zekere hoogte kan hydrateren, is het belangrijk om te weten dat alleen verse, goede kwaliteit, ongeraffineerde Shea Butter alle natuurlijke voedingsstoffen bevat die je huid voeden en verzorgen.

Shea Butter, beroofd van zijn goede eigenschappen, is niet anders dan een generieke hydraterende olie. Zeker niet de meerprijs waard, die je betaalt voor een opgeplakte merknaam.

 

Traditionele Shea Butter

Traditionele Shea Butter is handgemaakt, en zoals alles handgemaakt, zullen er per batch lichte variaties in kleur en textuur optreden.  

Veel cosmetica-fabrikanten zijn niet bereid om handgemaakte Shea Butter als ingredient te gebruiken in hun eindproduct. Nee, zij gebruiken liever chemisch geraffineerde Shea Butter; wit van kleur, geurloos met een houdbaarheid van enkele jaren. Het omhulsel is overgebleven, de bijzondere inhoud op hoge hitte verbrand.

Ook niet alle ongeraffineerde Shea Butter is gelijk geschapen. Goede kwaliteit Shea Butter begint bij goede kwaliteit noten. Als de noten niet goed zijn gedroogd, gefermenteerd of van slechte kwaliteit zijn, dan is de Shea Butter natuurlijk ook van slechte kwaliteit.

Shea Butter blijft 1-2 jaar goed, naarmate de Shea Butter ouder wordt, gaat ook de Shea Butter langzaam achteruit. 

We zijn ontzettend trots dat we hier op Natural Heroes alleen pure, ongeraffineerde, biologische Raw Shea Butter tot onze superhelden rekenen. We geloven dat onze klanten liever handgemaakte Shea Butter bij ons afnemen met lichte variaties in kleur en textuur, maar met behoud van alle bijzondere eigenschappen, dan een perfecte fabrieks-gefabriceerde wanna-be Shea Butter held.  

REAGEREN
TERUG NAAR BOVEN